Weg met de kantoorbaan

De kantoorbaan is done. Hij heeft een imagoprobleem waar geen influencer meer iets aan kan doen. Ooit was hij felbegeerd en werd er over hem opgeschept, maar wie wil er tegenwoordig nou de hele dag achter een computer zitten? Dat is toch niet meer van deze tijd?

De kantoorbaan: wie wil hem nog?

We weten inmiddels dat zitten hartstikke ongezond is. En dat je dat afwisselt met een wandelingetje van 5 meter naar de koffieautomaat, is gewoon deprimerend. Stoffige kantoorplanten en een gekleurd wandje getuigen van een mislukte poging om wat inspiratie te bieden. Wees eens eerlijk: daar wordt je toch niet blij van? Droom je over meer vrijheid, meer mogelijkheden om dingen op jouw manier te doen? Je bent niet de enige, het aantal zzp’ers is de afgelopen 10 jaar verdubbeld.

Is het zelfstandig ondernemerschap de oplossing?

Soms wel. Maar niet als je alleen maar vlucht voor dat inspiratieloze kantoor en het gebrek aan vrijheid. Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel lost dat echt niet op.

Waar gaat het dan wel om?

Het gaat erom dat je de vrijheid neemt om te werken waar en wanneer je wilt. In de tijd van de industriële revolutie was het logisch dat mensen hun werk op dezelfde plek en op hetzelfde moment deden. Toen moest je wel werken in de fabriek. Maar dat is al lang niet meer het geval. Je laptop gaat mee naar huis, je hebt een WhatsApp groep met collega’s en je leest je mail alvast bij het ontbijt. Je werkt dus lang niet alleen maar op kantoor. En toch ga je netjes van 8.30 tot 17.00 achter je bureau zitten.

En daar gaat het fout

Je bent wel op zoek naar vrijheid, maar je pakt hem niet. De momenten dat je thuis nog even aan het werk bent, daar mag iets tegenover staan. Wees eens wat flexibeler in je werkdag. Reis buiten de spits. Ga voor je nieuwe outfit op maandagmiddag in alle rust de stad in. Kijk niet alleen naar de taken op je to-do list, maar ook naar de plek waar je ze het beste uitvoert. Moet je een belangrijk advies op papier zetten? Ga wandelen om je gedachten op een rij te zetten. Loop je vast met een probleem? Ga eerst even sporten en pak het ’s later weer op.

Voilà: je kantoorbaan is geen kantoorbaan meer

Wie had dat gedacht? Die kantoorbaan van jou, is helemaal geen kantoorbaan. Het is een veelzijdige, afwisselende werkdag op locaties die je inspireren en motiveren! Geen nieuw exemplaar, maar door hem met andere ogen te bekijken, krijgt ie opeens een sexy make-over!

Heb je nog wat meer inspiratie nodig? Kom dan eens een dagje werken bij Mr.Green. No strings attached...